Nek aan nek race

Op 27 september maakte Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken in Den Haag bekend dat de winnaar van de Gouden Piramide 2018 Lemniskade Projecten is met het project Patch22. Wij feliciteren Leminskade van harte met deze welverdiende erkenning, Patch22 getuigt van een indrukwekkend staaltje innovatiekracht!

Zeventig inzendingen kreeg de jury voorgelegd en uiteindelijk werden er 5 opdrachtgevers genomineerd, waaronder onze opdrachtgever WVO Zorg met het project Woonzorgcentrum Scheldehof in Vlissingen.

Close call
De jury was verdeeld en bereikte tijdens het proces zelfs een punt; óf het wordt WVO óf Lemniskade. Zo is te lezen over de jurering in het boek Stofgoud, de uitgave van Gouden Piramide 2018. Een nek aan nek race dus.


Juryoordeel
Uit het juryoordeel: “Voor een vergrijzende stad als Vlissingen is woonzorgcentrum Scheldehof een geschenk”… “Voor ongeveer honderd somatische en psychogeriatrische patiënten is een woonomgeving gerealiseerd die ver uitstijgt boven de medische entourage van het gemiddelde verpleeghuis. De architectuur, met name van het interieur, draagt daar aanzienlijk aan bij. De jury is onder de indruk van de inlevingsvermogen waarmee WVO Zorg en atelier PRO dat voor elkaar hebben gekregen. Zorgvoorzieningen zijn zo veel mogelijk onttrokken aan de waarneming. Kunstwerken en meubilair in de gezamenlijke ruimtes zijn met veel gevoel geselecteerd. Het resultaat getuigt van bezieling in de samenwerking tussen de opdrachtgever en zijn architecten”.

Rijksbouwmeester Floris van Alkemade concludeerde in zijn speech: “Deze projecten zijn ontstaan tijdens de crisis en ondanks de crisis zijn er mooie kinderen voortgebracht”.

De Gouden Piramide is de tweejaarlijkse rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap in de architectuur en gebiedsontwikkeling.