Interior design of Anthura, Bleiswijk

headquarters


with innovative look and feel

Interior design of Anthura, Bleiswijk

Atelier PRO designed a new head office for Anthura, a global specialist in plant and seed breeding. The starting point was to create a contemporary working, meeting and reception environment that propagates the core values of the company and tells 'the story of Anthura'.

A fitting office environment
The head office, greenhouses and R&D department of Anthura, a market leader in breeding anthuriums and orchids, are located in the greenhouse area around Bleiswijk. The company uses a state-of-the-art greenhouse complex for this purpose and opened a new research centre in 2019. However, the office building was severely outdated and the adjacent outdoor space also offered a cluttered and unattractive appearance. Atelier PRO designed a new headquarters that not only provides an improved appearance but also serves as a model for the quality of the other buildings on the site, doing justice to the company's international position and innovative, high-tech character.


From inner world to outer world

The aim was a 'renovation' in which the floors and metal structure of the existing building were retained and reused, while the façade and layout were completely redesigned. The objective was not only to create new workspace, but also to create a place where the company could receive clients and show what Anthura does. The office is therefore physically and aesthetically connected to the technical 'inner world' of the greenhouses - and in particular to the exhibition greenhouse directly behind the building.Before the conversion, the façade of this exhibition greenhouse was completely closed to the street; atelier PRO replaced it with a transparent façade, which makes the lab-like setting of the exhibition greenhouse visible and serves as a backdrop for the office building. The office has the same transparent, campus-like appearance, emphasising its relationship with the laboratories and greenhouses.

 

Publicaties

Archdaily

 

 

  • Interior
  • Interior
  • Interior
  • Interior
  • Interior
  • Interior
  • Interior
  • Interior
  • Open and closed
  • Canteen
  • Canteen
  • Canteen
  • Interior
  • Exterior
  • Former situation