Laatste loodjes Winschoten

Nog drie weken en De Klinker, het cultuurhuis van Winschoten, wordt opgeleverd. De datum komt steeds dichterbij en met wel 110 man zijn de aannemers Rottinghuis, Stakebrand, Croon en de Groot min of meer dag en nacht bezig om deze klus te klaren.

Op alle fronten wordt hard gewerkt. De gevel is op een paar prefab elementen na gesloten en nu ook de naden worden dicht geplakt met steenstrips, krijgt het bakstenen volume zijn definitieve vorm. Het flirten van de drie lagen - dan zijn ze weer bij elkaar en dan laten ze elkaar weer gaan - werkt perfect op de plek. Ondanks het grote programma in het gebouw toont het cultuurhuis zich passend in van de schaal van Winschoten. De ronden hoeken en verdraaiingen maken het een alzijdig gebouw zonder achterkant.

Ook de binnenkant begint na verwijdering van de steiger in de vide zijn vorm te krijgen. De zaal is bekleed met de basralocus singels die een speciaal karakter geven aan de foyers. Daarnaast is het mooi om nu werkelijk door de grote – maar ook de kleine ruiten het gekaderd beeld van Winschoten te ervaren. Aangezien we niet iedere dag op de bouw aanwezig zijn, gaat het voor ons indrukwekkend hard. En het ziet er mooi uit!