Waardering van Archilovers voor Cultuurhuis de Klinker

Cultuurhuis de Klinker wordt door internationaal architectuur platform Archilovers gewaardeerd als een van de beste projecten van 2015 en krijgt het stempel Archilovers Best Project 2015!

Archilovers is van mening dat de Klinker voldoet aan een hoogstaand niveau van esthetische, functionele en creatieve kwaliteit. Van de 50.000 projecten die Archilovers jaarlijks presenteert, behoort de Klinkers tot de projecten waarvoor de meeste waardering is getoond.  

Cultuurhuis de Klinker in Winschoten is een cultuurhub in Winschoten dat in maart 2015 in gebruik is genomen. In de pers wordt De Klinker gezien als een gedurfd cultuurproject. Het gaat namelijk om een groot programma in een krimpregio dat is ontwikkeld in een tijd en een gebied waar culturele voorzieningen zwaar onder druk kwamen te staan. Nu het cultuurhuis er staat blijkt dat het een enorme impuls geeft aan de stad Winschoten en omstreken. Het is een slim gebouw waarin veel functies profiteren van de onderlinge synergie. Daardoor kunnen uiteenlopende culturele activiteiten tegelijk plaatsvinden en trekt het veel verschillende bezoekers aan.

Archilovers is een professioneel online netwerk van architecten en ontwerpers over de hele wereld, dat jaarlijks bezocht wordt door zo’n 46 miljoen bezoekers, met 1.7 miljoen geregistreerde professionals en 3 miljoen volgers op social media. 

Lees meer over de Klinker op de projectsite.

Lees ook wat de opdrachtgever en de eindgebruiker van de Klinker vinden.