Rudolf Steiner College Haarlem bereikt hoogste punt

Op de bouwplaats van het Rudolf Steiner College in Haarlem hebben verheugde betrokkenen stilgestaan bij  het bereiken van het hoogste punt. Atelier PRO architekten is de ontwerper van het nieuwe gebouwensemble voor het Rudolf Steiner College (nieuwbouw) en de Rudolf Steiner School (renovatie).

Bij de viering van deze mijlpaal waren vrijwel alle partijen aanwezig door vertegenwoordiging van Aannemersbedrijf J.M. Putter, Klaver Klimaattechniek, Pieters Bouwtechniek, de gemeente Haarlem (Wethouder onderwijs Jur Botter en Senior beleidsadviseur onderwijshuisvesting Henk Lelieveld), BOA advies-ICS adviseurs, Rudolf Steiner College Jos Reckman en Hiske Reijgersberg, evenals de bestuurder Wiebe Brouwer van de Stichting voor Voortgezet Vrijeschoolonderwijs Noord-Holland .

Gymzaal hoogste punt

Na een speech van bouwheer Jos Reckman, rector van het Rudolf Steiner College, gingen de aanwezigen naar het hoogste punt waar in de gymzaal de laatste stalen ligger op zijn plaats werd gehesen. Vanwege het vroege tijdstip werd het gevierd met koffie en gebak in plaats van het gebruikelijke pannenbier. Het pannenbier zou later door de bouwvakkers genuttigd worden.

Ontwerp in context
Met het ontwerp is atelier PRO erin geslaagd om binnen strakke stedenbouwkundige kaders een gebouw te ontwikkelen met een antroposofisch karakter door schuine hoeken aan de Engelandlaan; strakke stenen noordgevel aan de Belgiëlaan en een organische houten gevel met schuine vlakken aan de westgevel bij het schoolplein en de entree. Lees meer over het ontwerp op de projectpagina

Weer op schema
Het bouwproces heeft door corona enige vertraging opgelopen in de productie van de prefab elementen. En ondanks dat de inpassing en uitwerking van het installatie-ontwerp begin dit jaar wat tijd heeft gekost, zit het verloop van de bouw nu goed op de rit. De verwachte oplevering is eind augustus 2021