Uitverkochte lezing Martijn de Visser bij ABC Architectuurcentrum Haarlem

Afgelopen november won atelier PRO met het Rudolf Steiner College en School in Haarlem de Lieven de Key Publieksprijs; op dinsdag 26 maart is projectarchitect Martijn de Visser op uitnodiging van Spraakmakend Haarlem te gast bij ABC Architectuurcentrum Haarlem, voor een lezing over dit prijswinnende project, de andere onderwijsgebouwen ons bureau, onze werkwijze én over wat hem inspireert. Na afloop gaat Gabriël Verheggen, directeur van het Haarlemse architectuurcentrum, met hem in gesprek.

Er zijn helaas geen kaarten meer beschikbaar voor de lezing; wil je toch graag aanwezig zijn, dan kan je je het beste voor aanvang aan de deur melden voor een vrijgekomen ticket. Entree is gratis.

Uit het juryrapport van de Lieven de Key Penning:
“Het Rudolf Steiner College kampte met ruimtegebrek. Samen met Stichting Mevrouw Meijer, die zich inzet voor renovatie van na-oorlogse scholen, werd een plan ontwikkeld om nieuwbouw in te passen tussen het (gerenoveerde) gebouw van de naastgelegen Rudolf Steinerschool en de Belgiëlaan. Atelier PRO ontwierp op deze complexe kavel een compact gebouw. Een gebouw met een wauw-effect”, aldus de jury. “Van binnen voelt het prettig ruim en licht. De dakterrassen worden goed gebruikt, net als de sporthal, die ook voor de buurt beschikbaar is. Binnen de beperkende voorwaarden en met veel toewijding is een genereus gebouw gemaakt dat een prettige leeromgeving biedt, en een impuls geeft aan de buurt.”

Datum: dinsdag 26 maart 2024
Aanvang: 17:00 uur - inloop vanaf 16:30 uur
Borrel: tussen 18:00 en 19:00 uur

Locatie:  ABC Architectuurcentrum Haarlem
Groot Heiligland 47
2011 EP Haarlem

Meer weten over het Rudolf Steiner College en School?