31 voetbalvelden in 2013

Atelier PRO zal dit jaar een record aantal vierkante meters opleveren. Maar liefst 9 projecten worden dit jaar afgerond met een totale oppervlakte van 208.769 m2.  Dit staat gelijk aan 31 voetbalvelden aan MFA’s, kantoren, woningen, commerciële ruimten en interieurs en een sporthal en medisch centrum.

Hier een overzicht:  


In februari zal De Statie in Sas van Gent +senioren-woningen (5.917 m²) opgeleverd zijn, waarna de deuren van de MFA feestelijk geopend worden op 11 maart in bijzijn van oud-minister van OCW Ronald Plasterk. Op 15 maart installeren de gebruikers zich tijdens het Open Huis. De MFA vormt een unaniem antwoord van de gemeente op de krimp waaraan Zeeuws Vlaanderen onderhevig is. Onderwijs, 15 sportclubs en 25 verenigingen zijn samengekomen in het complex met strakke zwarte houten gevel. Sellingpoint is de geïntegreerde sporthal met Olympische afmetingen en professionele turn valkuil.

Tussen februari en april wordt de serie van drie regiokantoren van netwerkbeheerder Enexis afgerond. De duurzame kantoorgebouwen in Zwolle (5.055 m²), Maastricht(5.912 m2) en Venlo (5.060 m2) vallen op door de glanzend witte zelfbeschaduwende plastiek van de composieten gevel. De luchtkwaliteit van de kantoren wordt geregeld via een inpandige ‘Groene Long’ die de lucht filtert en voorverwarmd. De ontwerpen van de kantoren zijn BREAAM ‘excellent’ gecertificeerd.

In juli realiseren we het nieuwe sportcomplex de Bosbadhal in Emmeloord (7.579 m²). De sterk verouderde sporthal en zwembad van ca. 5000 m² zijn getransformeerd tot een uiterst duurzaam multifunctioneel sportcomplex en dient als het nieuwe verzamelsportcomplex van gemeente Noordoostpolder. De bestaande Bosbadhal is aangevuld met een grote sporthal van 4½ zaaldeel en een tribune voor 300 personen met horeca-functie.

Het omvangrijke mixed-use complex Nieuw  Waterlandplein in Amsterdam Noord is in juli gereed. Het deelontwerp van atelier PRO (ca. 34.000 m2), binnen een samenwerking met De Architecten CIE en Hans van Heeswijk Architecten (renovatie) beslaat het ontwerp van één van de woontorens, de commerciële plint, parkeergarages, een gezondheidscentrum, een wijkcentrum en daktuinen. De uitdaging was om één herkenbaar geheel te maken van de verschillende deelontwerpen.

In de zomer, rond augustus volgt de oplevering van MFC Op Expeditie in Venlo (4.750 m2). In het gebouw dat omgeven wordt door een groene ‘ontdek-tuin’, zullen twee scholen en een kinderopvang, peuterspeelzaal, BSO, sportzaal en wijkfuncties worden gehuisvest. Het gebouw dat bol staat van de ronde hoeken reageert op de groene omgeving door middel van een mosgroene houten gevel.

Oktober staat in het teken van het vernieuwde interieur (7.393 m2) van Gemeentehuis Zeist. De gemeente Zeist wordt vanuit meerdere locaties gehuisvest in het monumentale Raadhuis plus '80 uitbreiding. Het interieur speelt in op het Het Nieuwe Werken. Een bont-gekleurd palet aan seizoenskleuren geeft de gebruiker punten van herkenning en een duidelijk gevoel van routing.

Tot slot is het ziekenhuis Meander Medisch Centrum in Amersfoort in Amersfoort (112.000 m2) en parkeergarage (18.000 m2) in september dit jaar bouwkundig klaar. Na een periode van inbreng van medische instrumenten en interieur zal de inhuizing tussen kerst en nieuwjaar plaatsvinden. Een vernieuwend concept zal in gebruik genomen worden in een groene omgeving; die vanuit binnen overal goed waarneembaar is en bijdraagt aan het fysieke, mentale en sociale welbevinden. Het medisch centrum telt alleen éénpersoonskamers met op het concept toegespitste inrichting, verlichting en kleurgebruik. Doel is een rustgevende omgeving te creeëren waar de patiënt zoveel mogelijk in z’n ritme kan blijven. Maar ook een omgeving die prikkelt om zo snel mogelijk weer mobiel te worden en weer zelf de regie te hervinden. Wat daarbij helpt is de overzichtelijke hoofdopzet en oriëntatie. Meander is een ziekenhuis waar je de weg wél kunt vinden.

Uitgebreide informatie over deze projecten kunt u vinden op www.atelierpro.nl of opvragen via pr@atelierpro.nl