Regiokantoor Enexis in Zwolle bijna in gebruik

Nog een paar puntjes op de i en het regiokantoor in Zwolle wordt in gebruik genomen. Tijdens een feestelijke bijeenkomst werden de sleutels van het gebouw door aannemer BAM overgedragen aan de gebruikers van Enexis. Dit kantoor is de eerste van een serie van drie welke dit jaar opgeleverd gaan worden.

Met de ontwikkeling en realisatie van de drie nieuwe regiokantoren in Zwolle, Venlo en Maastricht, stapt Enexis als netbeheerder een nieuw tijdperk in. Atelier PRO ontwerpt een energieneutrale nieuwbouw waarin veel aandacht is geschonken aan het welzijn van medewerkers en omgeving. Het behaalde duurzaamheidsniveau is aantoonbaar gemaakt, waarbij het Regiokantoor Zwolle het BREEAM Excellent ontwerpcertificaat heeft gescoord.

Het meest in het oog springende onderdeel is de modulair opgezette gevel. De drie gebouwen zijn familie van elkaar op het gebied van materiaalgebruik, constructie en detaillering. Om dit efficiënt te laten verlopen is gekozen voor een modulair gevelsysteem, waarbij toch een grote mate van individualiteit mogelijk was. Met een relatief nieuwe technologie kan met een zeer beperkt aantal mallen de composietelementen van de gevel worden gefabriceerd. Deze elementen zijn licht in gewicht, hebben een hoge Rc-waarde en vragen zeer weinig materiaal.

Meer projectinformatie over de regiokantoren Venlo, Maastricht en Zwolle.

Lees ook de drie blogs ‘Op zoek naar een intelligente gevel’over het ontwerp concept, het gevelonderzoek en de grenzen van bio-based materialen.

Bekijk ook onderstaand beeldverslag