ir. Bart Dessens (1991) werkt sinds 2017 bij atelier PRO, aanvankelijk als ontwerper en sinds 2019 als architect en technisch projectleider. Vanuit zijn interesses in bouwen, techniek en esthetiek is hij in 2008 gestart met de opleiding HTS Bouwkunde. Vervolgens behaalde hij zijn master aan de TU Delft, waar hij zich gespecialiseerd heeft in duurzaamheid en het transformeren van gebouwen.

Dit zijn belangrijke thema’s, waarbij het ontwerpen voor de plek en de gebruiker centraal staan. Elk project vormt voor Bart een nieuwe uitdaging om het verleden, het heden en de toekomst op alle schaalniveaus samen te brengen. Door samenwerking, onderzoek en plezier ontstaat er een ontwerp dat van concept tot detaillering op een innovatieve en duurzame manier met de context verweven wordt.

Bart heeft ervaring met het gehele bouwproces - vanaf de vraag van de opdrachtgever tot de uitwerking van het ontwerp.  Zowel de technische als esthetische kant van ontwerpvraagstukken spreken hem aan. Hij werkt even graag aan nieuwbouw - als aan transformatie projecten, zolang duurzaamheid en innovatie belangrijke speerpunten zijn. Hij zoekt altijd naar manieren om het concept te vertalen naar een mooie detaillering, met innovatieve materialen en slimme bouwtechnische oplossingen. Ook werkt Bart graag aan projecten die zowel architectonisch als sociaal bijdragen aan de diversiteit en aantrekkelijkheid van hun omgeving.

Binnen atelier PRO zien wij Bart als een waardevolle toevoeging aan het team, onder meer omdat hij goed op de hoogte is van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van duurzaam bouwen; maar ook zijn open, nieuwsgierige persoonlijkheid is van grote waarde.

www.linkedin.com/in/bartdessens