Coen is sinds 2017 werkzaam bij atelier PRO als technisch ontwerper en als projectleider. Hij is van oorsprong bouwkundige, met bedrijfskundige aspiraties. Coen bouwde zijn professionele loopbaan op bij Octatube Space Structures , en architectenbureaus als Cepezed (Bouwteam G.C), Archipel Ontwerpers, RoosRos Architecten en als zelfstandig ondernemer (Bouwmeester Ingenieursbureau). Hij vervulde rollen van bouwkundig tekenaar, projectmanager, projectleider, bouwkundig ontwerper en BIM-modelleur.

De afgelopen jaren heeft hij voornamelijk als BIM-modelleur gewerkt en ruime technische ervaring in de praktijk gebracht.

Coen houdt van de uitdaging om complexe gebouwvormen om te zetten tot bouwtechnisch heldere ontwerpen met praktisch en financieel goed uitvoerbare details. Daartoe vindt hij werken in teamverband een must, evenals gesprekken aangaan met alle betrokkenen (gemeente, opdrachtgever, leveranciers en adviseurs), wat hij graag doet. Coens kracht zit in denken in oplossingen. Daarnaast is hij in staat snel en goed benodigde tekeningen en stukken op te stellen.