Levensloopwoningen, Achtmaal

kleinschalig en fijnkorrelig


aansluiting bij de omgeving

Levensloopwoningen, Achtmaal

Achtmaal is een kleine plattelandskern in Noord-Brabant met ruim 1.600 inwoners. De gemeente Zundert, waar Achtmaal toe behoort wil er voor zorgen dat de kern in de toekomst aantrekkelijk en leefbaar blijft voor jong en oud. Goede voorzieningen spelen daarbij een belangrijke rol en daarom krijgt Achtmaal naast een kerk, supermarkt en café een multifunctionele accommodatie (MFA) met dorpshuis, gymzaal, basisschool en kinderopvang.

Naast de MFA komen vijf kleine grondgebonden woningen. Deze woningen hebben een bruto oppervlak van 150 vierkante meter en zijn in eerste instantie bedoeld voor senioren. Daarom is zowel het woongedeelte als de hoofdslaapkamer met daaraan gekoppeld de badkamer op de begane grond gelegen. De badkamer is ook ‘binnendoor’ vanaf de zolder te bereiken waardoor de woning flexibeler te gebruiken is en ook slapen op zolder door de hoofdbewoner of logees denkbaar is.

Bovendien is de woning daardoor ook interessant voor andere doelgroepen zoals starters.

Achtmaal bestaat bijna geheel uit twee-onder-een-kap woningen. Een blokje van vijf woningen is naar de korrel van Achtmaal al grootschalig. Door de terugliggende entreenissen en de dakkapellen wordt het blokje verfijnd.

 

 

  • Voorkant woningen
  • Woningen met op de achtergrond de MFA
  • De woningen voegen zich qua schaal naar de omgeving
  • De dakkapellen hebben aan één zijde een schuine kant
  • Situatie MFA en woningen