Interieur renovatie ING Maple, Amsterdam

een tweede leven


voor kantoorgebouw uit de jaren tachtig

Interieur renovatie ING Maple, Amsterdam

Maple is de nieuwe naam van het gerenoveerde gebouw van ING Bank dat voorheen bekend stond als ING Financial Plaza in Amsterdam Zuidoost. Dit gebouw van de grootste bank van Nederland was toe aan een revitalisatie die in lijn is met de stedenbouwkundige ontwikkeling van dit gebied. Atelier PRO ontwierp de inrichting en renovatie van dit ING gebouw aan de Bijlmerdreef.

 

Innovatiedistrict

Het gerevitaliseerde ING gebouw is onderdeel van de ontwikkeling van stadscampus en innovatiedistrict. Oorspronkelijk geïnitieerd door ING, is de stadscampus een gezamenlijke inspanning van de gemeente Amsterdam, de Hogeschool van Amsterdam (HvA), het Amsterdam Community College (ROC) en ING. Het is een plek waar nieuwe generaties studenten, (mid) corporates, innovators, onderzoekers, lokale ondernemers en bewoners elkaar inspireren en samenwerken om nieuwe ideeën om te zetten in tastbare oplossingen, producten en diensten.

Het vernieuwde ING gebouw is veel meer dan alleen een nieuwe werkplek voor de bankmedewerkers. Het is een plek die mensen, gebouwen en ideeën verbindt op een manier die creativiteit, innovatie en flexibiliteit stimuleert en duurzame oplossingen voor een betere toekomst mogelijk maakt.

Stadscampus
De opzet van deze stadscampus kenmerkt zich door sterke verwevenheid in de bestaande stedelijke structuur. ING heeft hier een nieuw hoofdkantoorgebouw ontwikkeld, genaamd Cedar (ontwerp Benthem Crouwel). Daarnaast is een aantal omliggende bestaande kantoren van ING Bank gerenoveerd. Deze gebouwen, gelegen langs de Bijlmerdreef, vormen samen met het nieuwe hoofdkantoor het zwaartepunt van de campus. Atelier PRO heeft niet alleen de architectuur van de renovatie ontworpen maar ook het interieur van het Maple gebouw.

Financial Plaza nu Maple
Het oorspronkelijk door Broekbakema ontworpen Financial Plaza is een langgerekt gebouw dat verknoopt zit aan een parkeergarage, een woonblok en de verschillende niveaus van het winkelgebied Amsterdamse Poort. Het hele gebouw is tot op de hoofddraagconstructie gesloopt. Het gebouw, nu Maple geheten, heeft een geheel nieuwe gevel gekregen, die een grote invloed heeft op de uitstraling van de nieuwe campus.

 

 

 


 

  • Interior
  • Interieur
  • Restaurant
  • Interieur
  • Interieur
  • Interieur
  • Interieur
  • Flexibele werkplekken