PROVADA bron van inspiratie

Er was ooit een tijd dat je als architectenbureau keurig netjes de aanbestedingsprocedure volgde en wachtte op de uitslag of je de opdracht kreeg of niet. Tegenwoordig moet je uit je comfortzone komen en de boer op voor leads. Met online marketing alleen red je het bij lange na niet. Het gaat om mensen ontmoeten.

Samenwerking
Als architecten hebben we geleerd om te ontwerpen, daar zijn we goed in. En praten ging altijd over de plek, bestek en budget. Maar praten met andere professionals is minstens zo belangrijk, misschien belangrijker zelfs. Dus atelier PRO bezocht Nederlands grootste vastgoedbeurs PROVADA 2018 voor inspiratie en om mensen te ontmoeten die ons leiden naar inspirerende opdrachten of samenwerking. De architectuurplaquette die we op de PROVADA uitreikten aan opdrachtgever WVO Zorg voor woonzorgcentrum Scheldehof was de symbolische bekrachtiging van zo’n samenwerking met betrokken partijen.

Kom naar PROVADA
Zo werden we daar verwacht voor de bekendmaking van de STiB award 2018 vanwege de nominatie van ons project woonzorgcentrum Scheldehof in Vlissingen. STiB (stad in beweging) Award is een initiatief van Syntrus Achmea Real Estate & Finance en Vastgoedmarkt. De award is een prijs voor de meest succesvolle gebiedsversterking die bijdraagt aan het intensiveren van de vitaliteit en dynamiek van stad of dorp. De prijs ging naar Zwembad Hart van Zuid Rotterdam, ontworpen door Kraaijvanger Architecten.


Gelijkgestemden
Syntrus Achmea Real Estate Finance is een belangrijke speler op de markt van zorgconcepten. Ze zijn een van die organisaties met goede ideeën over zorg en de impact van vergrijzing op de leefomgeving. En hoe stadswijken geschikt gemaakt kunnen worden voor ouderen. Dat ligt op de lijn van atelier PRO’s visie. Onze architectuur is immers bedoeld om ruimtelijke en sociale cohesie te bevorderen. Als vanouds kenmerkt onze portefeuille zich als maatschappelijk vastgoed. We blijven werk maken van levensloopbestendige huisvesting


Placemakers
Ook hadden we op de PROVADA een leerzame ontmoeting met de mensen van Placemakers, een interdisciplinair en creatief bureau voor stadsactivatie. Niet eerder ontdekt, maar zeker de moeite van een kennismaking waard om te kijken naar mogelijkheden voor samenwerking.

Volgende keer zijn we er weer.