Debat 23 en 24 januari 2013: Atelier PRO naar de NOT

Atelier PRO is uitgenodigd om deel te nemen aan een aantal debatten tijdens de NOT 2013. De Nationale Onderwijstentoonstelling (NOT) is de grootste vakbeurs voor professionals in het PO, VO en MBO. Graag nodigen wij u van harte uit om woensdag 23 of donderdag 24 januari naar de Jaarbeurs in Utrecht te komen.

Op het podium ‘Bouwen aan de toekomst’ in Beurshal 7 spreken Alex Letteboer en Dorte Kristensen achtereenvolgens over ‘Hergebruik en renovatie voor onderwijs’ en ‘Inrichting en uitstraling van een succesvolle leeromgeving’. Een mooie gelegenheid om met landelijke experts, schoolleiders en andere architecten te debatteren over onderwijshuisvesting, -inrichting en -faciliteiten. Komt u ook?

Hergebruik en renovatie voor onderwijs
In Nederland staan veel panden leeg. Dit heeft gevolgen voor de leefbaarheid van dorpen en wijken en bovenal is het verspilling van geld en schaarse ruimte. Daarom is er veel aandacht voor herbestemming van panden. Wat zijn randvoorwaarden en goede voorbeelden van hergebruik en renovatie voor onderwijs. Kunnen we les gaan geven in een voormalig kantoorpand? En is dit in alle gevallen beter dan een keuze voor nieuwbouw? Welke oplossing biedt de beste balans tussen de initiële investering, de duurzame exploitatie en het verwachte maatschappelijk rendement?

Inrichting en uitstraling van een succesvolle leeromgeving
In een tijd waarin te weinig in scholenbouw kan worden geïnvesteerd, is het belangrijk wel te investeren in een goede en aantrekkelijke leeromgeving. Lifestyle-concepten bieden inspiratie. Waar voelen leerlingen zich prettig? Hoe kan een aantrekkelijke leeromgeving bijdragen aan de leerprestaties? Goed onderwijs begint bij een gemotiveerde docent. Kan Het Nieuwe Werken een bijdrage leveren aan een nog beter resultaat? We kijken voorruit naar de leer- en werkomgeving van de toekomst. 

Alex Letteboer
Debat ‘Hergebruik en renovatie voor onderwijs’

Woensdag 23 januari 13:30 tot 15:30 uur
Locatie: Bouwen aan de toekomst podium (Hal 7 stand D148)

Dorte Kristensen
Debat  ‘Inrichting en uitstraling van een succesvolle leeromgeving’

Donderdag 24 januari 10:30 tot 12:15 uur
Locatie: Bouwen aan de toekomst podium (Hal 7 stand D148)

De NOT 2013 vindt plaats in de Jaarbeurshallen Utrecht van dinsdag 22 t/m zaterdag 26 januari 2013. U kunt zich aanmelden op de site van de NOT: www.not-online.nl en gratis toegangskaarten aanvragen. Wij ontmoeten u graag op woensdag 23 of donderdag 24 januari.

Bent u nieuwsgierig naar de ervaring van atelier PRO op onderwijs gebied? Lees dan onze portfolio 'atelier PRO en onderwijs'.

onze portfolio.